Tuoreita kuvia tarjolla

Kesälomakausi on päivä päivältä lähempänä. Koululaisilla työpäiviä on jäljellä enää reilun viikon verran ja työpaikoilta ensimmäisenä vuorossa olevat ovat jo vuosilomalleen siirtyneet. Jurvan Sanomien toimituksessa kesäaikaan siirrytään tänään. Yksi merkki siitä on lehti, jota juuri luet. Paksu lukupaketti, jonka kohdalla ei tarvitse huokaista vain kansien olevan tarjolla.

Vanhat mielikuvat pysyvät tiukassa. Siksipä meillekin Jurvan Sanomien toimituksessa ovat tulleet tutuiksi ne monet lausahdukset, joissa viitataan aikaan, jolloin lehden sivukoko oli suurempi ja sivuja oli usein vain neljä. Helppo on siis ollut vääräleukaisten todeta, että postinjakaja on tuonut laatikkoon lehdestä vain kannet.

Ilolla me suhtaudumme myös niihin vertauksiin, joissa esimerkiksi raon todetaan olevan niin pieni, että ei edes Jurvan Sanomat mahdu väliin. Oivaltava on ollut myös kommentti, jossa biljardipallon osuma toiseen palloon on ollut ohut kuin Jurvan Sanomat.

Mielikuvia on kuitenkin välillä syytä päivittää. Asioilla ei nimittäin ole tapana pysyä ikuisesti ennallaan.

Se, minkä on uskonut kauan olevan jollain tavalla, voikin olla oikeasti aivan toisin. Kuinka moni on esimerkiksi jättänyt jonkin liikkeen oven avaamatta, koska vuosia sitten se ei vastannut odotuksia? Joku puolestaan jättää vihannekset mielellään kaupan hyllylle, koska joskus on joku niistä tehty ruoka ollut mautonta. Yhtä lailla oman kotiseudun tarjontaa on helppo väheksyä, vaikka vieraan silmissä näin ei olisi.

Ollaan tänä kesänä ennakkoluulottomia ja murretaan vanhoja mielikuvia. Käydään paikoissa, joita olemme jostain syystä ryhtyneet vierastamaan. Todellisuus voi olla aivan toinen kuin mitä mielemme meille väittää.