Tasapuolista keskittämistä

Tämän viikon alusta lähtien Jikissä on noudatettu uutta toimintatapaa. Ajanvarauksellista iltakiirevastaanottoa ei ole enää järjestetty samaan aikaan kolmessa eri Jikin toimipisteessä, vaan ainoastaan yhdessä. Maanantaisin iltakiirevastaanotto on Ilmajoen terveyskeskuksessa ja tiistaisin Jalasjärven terveysasemalla. Keskiviikkoisin ja torstaisin paikkana on Kurikan terveyskeskus.

Jurvassa vastaavaa palvelua ei ole ollut tarjolla enää aikoihin. Vastaanotolle on siis pitänyt joka tapauksessa lähteä vähintään Kurikkaan saakka. Jurvan keskustasta matkaa Kurikan terveyskeskukseen on noin 25 kilometriä. Nyt voimaan tullut muutos tarkoittaa sitä, että palvelu karkaa kahtena iltana viikossa kauemmaksi. Jurvan taajamasta Jalasjärvelle on viitisenkymmentä kilometriä ja Ilmajoellekin nelisenkymmentä.

Iltavastaanoton keskittämistä yhteen toimipisteeseen kerrallaan Jik perustelee säästösyillä ja lääkäripulalla. Kyse on tässä vaiheessa vuoden loppuun saakka kestävästä kokeilusta, jonka jälkeen tilannetta mietitään uudestaan.

Nyt tehdyllä muutoksella on selkeästi pyritty pitämään mahdollisimman moni kuntalainen Jikin alueella tyytyväisenä.

Iltavastaanotto säilyi kolmessa toimipisteessä edes jollain tavalla. Jurvassa asuvaa tilanne ei kuitenkaan lohduta. Jo valmiiksi kaukana oleva palvelu siirtyy kahtena iltana entistä kauemmaksi.

Töissä käyvän ei iltakiirevastaanoton vuoksi tarvitse menojaan järjestellä uusiksi. Toisin taitaa olla esimerkiksi hammaslääkäriin mennessä. Tasapuolista keskittämistä olisi järjestää ajanvarauksellinen iltakiirevastaanotto jatkossa vain Kurikan terveyskeskuksessa. Jo kuntakeskusten etäisyydet toisistaan puoltavat tätä järjestelyä.