Tasapuolinen velkamme

Nyt sitä tietoa on tarjolla! Kurikan kaupunki on nimittäin julkaissut nettisivuillaan kouluverkkoselvitykseen liittyvää materiaalia. Päivityksiä sivustolle on tehty tiistaina ja materiaalia aiotaan sinne myös vielä lisätä. Kuntalaiset pääsevät nyt muun muassa perehtymään teknisen toimen toteuttamiin koulujen kiinteistökatselmuksiin sekä tutkimusraportteihin ja analyyseihin.

Etenkään lakkautusuhan alle joutuneiden koulujen puolustajat eivät ole purematta nielleet kaupungin selvityksiä. Omaa kyläkoulua ei haluta pitää niin huonokuntoisena kuin kaupungin selvitykset ovat osoittaneet ja aiemmin saaduille tuloksille halutaan uusia todisteita.

Vaikka kouluverkkokeskustelu ei tällä hetkellä suoraan kosketakaan jurvalaisia, kannattaa paikkakuntalaisten olla hereillä.

Alkuvuoden aikana tehtyihin kiinteistökatselmuksiin on nimittäin jokaisen koulun kohdalle kirjattu toimenpiteitä, joita rakennuksille on tehtävä lähivuosien aikana. Jurvan yhtenäiskoulun Peurantien kiinteistössä tarvetta olisi muun muassa ikkunoiden ja ovien uusimiselle ja korjaamiselle. Myös yläpohjaa olisi korjattava, lämpövuotoja tutkittava ja valokuiluja poistettava.

Listalta löytyy myös muuta, mutta nämä asiat saadaan teknisen toimen laskelmien mukaan kuntoon jo 80 000 eurolla. Kyse ei ole suuresta summasta, mutta vastaavaa pientä ja suurta korjaamista löytyy koulusta kuin koulusta. Korjausvelkaa Kurikassa on vuosien aikana kertynyt ja siitä seuranneista ongelmista nyt kunnassa kärsitään. Asioita on jätetty tekemättä milloin säästöjen, milloin tietämättömyyden vuoksi. Tasavertaisuuden vuoksi Jurvan koulujen korjausvelkaa ei enää pidä muiden pelastamisen kustannuksella lisätä.