Sella ja kirjasto puhuttavat

Sellan tilanne ja kirjaston mahdollinen muutto sinne on herättänyt keskustelemaan vilkkaasti kesähelteilläkin.

Jurvan Sanomat julkaisi verkossa uutisen työryhmän pohdinnoista. Niiden mukaan kirjaston siirto Sellaan on edelleen harkinnassa, ja uutena vaihtoehtona on nostettu esiin itsepalvelupisteen ja tapaamispaikan pystyttäminen nykyiseen kirjastoon.

Somessa jaettu uutinen herätti heti innokkaan kommentoinnin aiheesta. Pääosin oltiin huolissaan siitä, että hyvä kirjasto siirtyisi kauemmas keskustasta.

Jos somessa kommentoivien mielipide olisi kaikkien yksimielinen kanta, on selvää, ettei kirjastoa haluta siirrettävän Sellaan. Kirjasto halutaan pitää siellä, minne lasten ja vanhusten on kätevin kulkea.

Puntarin toisella puolella on kuitenkin Sellan tulevaisuus. Talo tarvitsisi yhden ison toimijan, jonka ympärille voisi kehittää muuta toimintaa.

Kirjaston lisäksi ei ole tullut esille kannattavia ideoita siitä, mikä veturi voisi Sellassa toimia. Valtion säästöt ja keskittäminen veivät tarpeelliset oppilaitosyksiköt Jurvasta, ja uusia tahoja on ollut vaikea löytää paikkaamaan aukkoa.

Elokuussa on jokaisella halukkaalla vielä mahdollisuus ottaa kantaa Sellan tilanteeseen, kun luvassa on yleisötilaisuus.

Sellan myyntiin laitto on kuitenkin lähempänä kuin koskaan. Puuarkkitehtuurin taidonnäyte valmistui vuonna 2004 tuomaan huonekaluteollisuuden osaamista esille. Saa nähdä, miten rakennus jatkossa profiloituu – mahdollisen uuden omistajan mukana.