Pyöreät vuodet riittävät

Kurikan kaupunki aikoo jatkossa juhlistaa Kurikan syntymäpäivää järjestämällä sen läheisyydessä vuosittain ilotulituksen. Näin ainakin lukee maanantaina kokoontuneen kaupunginhallituksen pöytäkirjassa.

Lieventävästi pykälän esittelytekstissä on myös todettu, että Kurikan syntymäpäivää voidaan juhlistaa myös jollain muulla sopivalla tavalla. Sitä, mitä tämä muu sopiva tapa voisi olla, ei pöytäkirjaan ole jälkipolville tallennettu.

Se pöytäkirjaan on kuitenkin kirjattu, mitä mieltä jurvalainen Veli-Matti Penttilä oli vuosittaisesta ilotulituksesta. Hän esitti, että se olisi jätetty suunnitelmissa kokonaan mainitsematta. Esitys ei saanut kannatusta muilta hallituksen jäseniltä.

Kurikan syntymäpäivä osuus vuodenkierrossa joulukuun 15. päivään. Lähellä joulua ja vuoden pimeimpänä ajankohtana kaupungin järjestämä ilotulitus varmasti ilahduttaisi kuntalaisia. Kyse olisi kuitenkin lyhyestä ilosta, ilotulitusnäytökset kun eivät tapaa loppujen lopuksi kovin kauan kestää.

Kaupungin budjetissa yhden ilotulituksen järjestäminen hukkuu muiden kulujen joukkoon. Isosta rahallisesta sijoituksesta ei voida puhua, kun sitä vertaa vaikkapa koulujen remontti- ja korjauskuluihin.

Ilotulituksen järjestäminen tuntuu kuitenkin tarpeettomalta kaupungin varojen käytöltä.

Etenkin kun edellisessä valtuuston kokouksessa kunnan taloustilanteen kehittymisestä huonoon suuntaan on juuri varoitettu. Jos kotitalouksissa raha ei tunnu riittävän, silloin karsitaan turhuuksista siksi aikaa, kunnes tilanne taas paranee. Lomamatkalle ei lähdetä etelän lämpöön ja pöytään ostetaan halvinta terveellistä ruokaa. Kaupunki voisi pyrkiä samaan eli keskittyä olennaiseen. Juhlitaan nyt vain pyöreitä ja sitten vaikka joka viikko, kun meillä on siihen varaa.