Pidetään kylien paikat kunnossa

Kun johonkin palveluun on tottunut, sitä alkaa nopeasti pitää itsestäänselvyytenä. Vaikka omalle takapihalle nousisi täysimittainen frisbeegolf-rata tai kyläkuntosali, moiseen tottuisi nopeasti ja kaipaisi sinne pian jo parannuksia. Tyytyväisyys on häviävää sorttia.

Jurvassa itseään on hyvä nipistää Sarvijoella, Närvijoella ja Niemenkylässä. Kylän oman maauimala on Suomessa harvinaisuus, mutta Jurvassa niitä on kolme. Meillä saattaa hyvin olla eniten maauimaloita asukasta kohden koko maassa. Siitä kannattaa olla ylpeä.

Maauimaloilla järjestettävissä uimakouluissa Jurvan Sanomat on vieraillut jutunteossa liki vuosittain. Vaikka aihe ei ole erityisen uutisellinen, jutuilla on haluttu näyttää kylien voimaa ja tuoda niiden liikuntapaikkoja ansaitusti esille.

Altaiden ylläpitämisestä kiitos kuuluu tietysti kyläläisille. Toivoa sopii, että tekijöitä niiden ylläpitämiseen riittää jatkossakin. Toivoa on: viime viikolla saimme kertoa, että yhden altaan reunamilla toimiva kyläkioski sai jatkajan 17-vuotiaasta Rosalia Pukkalasta.

Kaupungissa jo puhki puhutussa uimahallikeskustelussa jotkut jalasjärviset ovat tuhahtaneet, että kyllä heidän puolestaan Jurvaankin voi uimahallin rakentaa.

Samaa näkemystä ei ole juuri kuulunut jurvalaisten suusta. Näin suurta investointia ei pidetä nykyään realistisena.

Kaupungin päättäjien on järkevämpää huolehtia siitä, että jo kertaalleen rakennettujen liikuntapaikkojen korjauksiin löytyy Jurvassakin rahaa. Tainuskylässä on tyhjä allas ja valaistu kuntorata muuttunut kinttupoluksi. Se on tympeä näky.

Jarmo Panula