Pidetään henki yllä

Vuosi sitten joulukuussa Jurvan Sanomien pääkirjoituksessa mainittiin, että Jurvan itsenäistyminen omaksi kunnakseen tapahtui syksyllä 1859. Tuolloin Jurva sai luvan erkaantua Laihiasta omaksi kirkkoherrakunnakseen. Tästä tapahtumasta katsotaan Jurvan itsenäisen taipaleen alkaneen. Vuosia tuosta erkaantumisesta on kulunut 160. Se ei tällä hetkellä liene kenellekään epäselvää, sillä niin näkyvästi tämän vuoden aikana on Jurva160-juhlia pidetty esillä.

Vielä viime vuoden loppupuolella ei kuitenkaan ollut laisinkaan varmaa, juhlitaanko Jurvan syntymäpäivää ollenkaan. Kaupunki oli juuri viettänyt Kurikan 150-vuotisjuhlia. Niitä oli suunnitellut juhlatoimikunta ja rahaakin juhlia varten kaupunki oli kassastaan myöntänyt jonkin verran.

Jo mainitussa pääkirjoituksessa tiedettiin, että Jurvan juhlia varten toimikuntaa ei ollut vielä perustettu. Pian alkoi kuitenkin tapahtua.

Yhtäkkiä Jurvan juhlat olivat saaneet tunnusmerkkinsä: logon, jonka muodossa tulivat esiin niin paikkakunnalle tärkeä koristeveisto kuin rakkaus Jurvaa kohtaan.

Jurvan Sanomien sivuille murresanan yhteyteen logo ilmestyi maaliskuun alussa. Siitä lähtien vauhti alkoi kiihtyä. Paikkakunnan yhdistysten ja seurojen edustajat kutsuttiin koolle, jotta saatiin selville, löytyykö Jurvasta riittävästi tahtoa ja halua Jurva160-juhlallisuuksien järjestämiseen. Ja molempia riitti, sen olemme kaikki tämän syksyn aikana saaneet todistaa.

Jurvalaisten vahva yhteishenki kantoi pitkälle. Ei anneta sen laantua. Yhdessä tekemällä ja innostumalla me saamme Jurvassa paljon hyvää aikaan.