Ole paikalla ja kerro asiasi

Sellan tulevaisuus ei ole jäämässä vain virkamiesten ajatusten varaan, jos rakennuksen tulevaa käyttötarkoitusta selvittävän työryhmän tavoitteet yhtään täyttyvät. Kyseinen ryhmä on tällä viikolla jalkautumassa Jurvaan kuntalaisten keskuuteen. Ryhmän jäsenten tarkoituksena on kysellä paikkakuntalaisilta, mitä mieltä he ovat suunnitelmasta, jonka mukaan Sellasta luotaisiin kulttuurikeskus.

Kulttuurikeskusta tai -taloa eli omia tiloja kulttuurin parissa työskenteleville alan ihmiset ovat toivoneet Kurikkaan jo pidemmän aikaa. Jostain syystä Sellaa ei ole pidetty siihen tarkoitukseen sopivana. Monissa puheenvuoroissa muun muassa rakennuksen sijaintia on pidetty kyseistä tarkoitusta varten ajateltuna huonona.

Se, mitä työryhmä tarkoittaa kulttuurikeskuksella, ei kokonaisuudessaan ole vielä selvillä. Jostain on kuitenkin matkaan lähdettävä ja se on nyt tehty.

Toukokuussa pidetyssä keskustelutilaisuudessa tuotiin nimittäin esille, että ilman sydäntä rakennus ei henkiin herää.

Sydämeksi havitellaan jotain oikeaa toimijaa, joka toisi rakennukseen päivittäistä jalkojen töminää. Siihen rinnalle sopisivat myös ne kaikki satunnaiset tapahtumat, kuten esimerkiksi näyttelyt, konsertit ja vaikkapa työpajatoiminta.

Perjantaina järjestettävässä kyselytutkimuksessa esitetään, että yksi osa Sellaan perustettavaa kulttuurikeskusta olisi Jurvan kirjasto. Lisäksi kokonaisuuteen kuuluisi myös paikallisia matkailuyrittäjiä palveleva infokeskus.

Paikkakuntalaisilla on nyt mahdollisuus kertoa mielipiteensä, sopiiko Jurvan kirjasto Sellan sydämeksi. Vastaukset toimivat suunnan antajina selvitysryhmällä. Jos sanottavaa on, niin perjantaina iltapäivällä on sen aika.

>>>>>>> Stashed changes