Musiikkia korville

Kotiseuturakkaus ja oman asuinseudun arvostaminen kukoistavat nyt keskusteluissa. Hyvä kello on laitettu soimaan vapun jälkeen etenkin sosiaalisessa mediassa. Valittamiseen, arvosteluun ja haukkumiseen kyllästyneet pykäsivät Facebook-ryhmässä pystyyn viestiketjun, jossa sai ainoastaan kiittää, kehua ja arvostaa Jurvasta löytyviä palveluita ja asioita.

Lista ei jäänyt lyhyeksi. Kehuttavaa löytyi siis paljon. Mainintoja saivat muun muassa kirjasto, lenkkimaastot, matonpesupaikka, jalkapalloviheriö, kotihoito, äitiys- ja lastenneuvola, Kunnannupun päiväkoti, kuntosali, leikkipuistot ja koulut.

Yksi yhdistävä tekijä kaikille edellä mainituille asioille on Kurikan kaupunki ja sen kautta kuntalaiset. Nyt näistä hyviksi havaituista asioista huolehditaan muun muassa kuntalaisilta kerättyjen verotulojen avulla. Kurikka ei siis ole Jurvaa kuntaliitoksen jälkeen jättänyt sivuraiteille, vaikka kyseinen syytös on taidettu vuosien aikana monta kertaa ilmoille heittää.

Hyvistä asioista keskustelu on ollut monella tapaa kaunista musiikkia korville. Kehuja on jaettu runsaasti jurvalaisille yrittäjille ja yhdistyksille, tapahtumille sekä alueen ilmapiirille ja ihmisille. Viesteistä on käynyt ilmi, että Jurvassa on turvallista asua ja elää.

Meillä on moni asia Kurikassa hyvin. Tästä muistutti myös kaupunginjohtaja Anna-Kaisa Pusa tiistaina yrittäjien aamukahvitilaisuudessa. Hyvin olevat asiat ovat vain niin itsestään selviä, että niitä ei tahdo välillä edes huomata. Välillä kannattaa siis pysähtyä, katsoa ympärilleen ja miettiä hetki, kuinka mainiolla paikkakunnalla saakaan asua.