Maltilla hankintoja

Kurikan kaupunginvaltuusto hylkäsi yksimielisesti maanantain kokouksessaan kaksi pykälää, joissa kaupungin omistukseen olisi hankittu yksi kiinteistö lisää sekä vuokrattu siirrettävä rakennus väistötilaksi. Kaupungin varoja näihin kahteen investointiin olisi mennyt ainakin 495 000 euroa.

Ostettavaksi ehdotettua kiinteistöä olisi tarvittu nyt kaupungin hallinnon yhdistäväksi työtilaksi. Velsanmäen kaupungintalosta jouduttiin nimittäin viime vuoden lopulla luopumaan, sillä osalle kaupungin työntekijöistä remontoidut tehdastilat aiheuttivat oireita. Henkilöstölle ei tuolloin löydetty tilaa, johon kaikki olisivat mahtuneet.

Väistötilakäyttöön on otettu muun muassa Jurvassa sijaitseva Sella, Jalasjärvi-talo sekä Kurikan keskustasta Formu, Kurnu ja Pohjanmaan Ekonomitoimiston entiset tilat. Lisäksi Kurikan pääkirjastossa toimii kaupungin infopiste, jossa käsitellään esimerkiksi kaupungille lähetetyt postit.

Se on totta, että pitkin Kurikkaa hajallaan oleva hallinto ei tue tehokasta työntekoa.

Päivän työajasta saattaa työntekijöillä iso osa kulua autoiluun, sillä tapaamisiin ja palavereihin on esimerkiksi Sellasta lähdettävä usein Kurikan keskustaan. Myös spontaanit kohtaamiset kollegoiden kanssa jäävät tapahtumatta ja mainiot ideat mahdollisesti syntymättä.

Yhteisiä työtiloja hallinto tarvitsee, mutta päättömästi sellaisia ei pidä lähteä hankkimaan. Sellainen Jowiman kiinteistön ostaminen tässä tilanteessa olisi ollut, sillä kyse olisi lopulta ollut vain väliaikaisesta ratkaisusta. Korjattavaa Kurikan kiinteistöissä on runsaasti eikä kaikkien rakennusten kuntoa ole vielä edes tarkastettu. Tilaratkaisuissa ei kannatakaan nyt kiirehtiä, vaan edetä maltilla.