Mahtava magneetti

Kurikan keskustaan jatkossa valtatieltä 3 tuova tielinja on vähitellen valmistumassa. Viime viikon tiistaista lähtien uutta kiertoliittymää pitkin on jo voinut Kurikkaa kohti seikkailla ja kaksi vanhaa tieliittymää poistettiin samalla käytöstä. Enää ei siis valtatieltä 3 pääse Kurikkaan kantatien 67 eikä Kurikankyläntien liittymien kautta.

Uusi tielinjaus kiertoliittymineen on hulppean näköinen, sitä ei voi kieltää. Risteykseen ja kiertoliittymään tullessa tuntuu siltä kuin olisi tulossa suurempaankin pitäjään. Komeaa on siis pohjalaiseen tapaan osattu tehdä.

Magneetin alue ei vielä tiejärjestelyidenkään puolesta ole valmis. Hankealueella tehdään vielä loppukesän ja alkusyksyn aikana viimeistelytöitä. Valmis sen luvataan olevan vielä tämän syksyn aikana.

Suurin ja vaikein työ on kuitenkin vielä edessä. Magneetista kun pitäisi saada nimensä mukainen eli vetovoimainen pysähtymispaikka valtatietä pitkin kulkeville matkaajille.

Kurikan kaupungin eri osastoilla ratkaisuja alueen menestyksekkään tulevaisuuden puolesta on varmasti mietitty. Parhaillaan kaupunki hakee rakentajaa ja palveluntuottajaa Magneetin alueelle suunnitellulle palvelusetelipäiväkodille. Kutsuun ennättää vielä vastata, sillä aika suunnitelmien esittelyille on valintaprosessiin haluavien varattava tämän viikon perjantaihin mennessä.

Vielä epävarmalla pohjalla oleva päiväkoti ei kuitenkaan Magneetin aluetta pelasta. Suunnitelma voi toki olla alkupotku alueen rakentumiselle, mutta kauppa se on kuitenkin se joka kannattaa. Suotavaa olisi, että kaupungin 3,9 miljoonan euron satsauksella saataisiin alueelle muutakin kuin kiertoliittymä.