Lähelle on helppo mennä

Jurvan asukkaat kertoivat mielipiteensä ja nyt sitä on myös päätöksentekoelimissä kuultu. Jurvan kirjastoa ei siirretä Sellaan, vaan se saa palvella asiakkaitaan paikalla, jossa se on helposti ihan kaikkien saavutettavissa. Muun muassa päiväkodin lapset ja koululaiset pääsevät myös jatkossa helposti hyödyntämään kirjastoa ja kasvattamaan lukuintoaan.

Totta kuitenkin on, että moni paikkakuntalainen innostui myös siitä mahdollisuudesta, että kirjasto olisi Sellaan siirtynyt. Lopputulokseksi hahmoteltiin muun muassa sellaista tilaa kuin mitä Seinäjoen pääkirjasto Apila edustaa. Miten Sellan seinät olisivat tähän taipuneet, jää nyt selvittämättä, sillä suurimmalle osalle palvelua käyttävistä asiakkaista saavutettavuus oli tärkeämpää kuin entistä komeampi ulkomuoto.

Saavutettavuudesta on kyse myös siinä, että jurvalaiset pitävät hammashoitolansa toiminnan keskittämistä Kurikkaan huonona asiana.

Sen sijaan että yhdelle hammaslääkärille keskitettäisiin riittävästi asiakkaita edes tietyille päiville Jurvan hammashoitolaan, on jurvalaisten asiakkaiden jollakin keinolla päästävä Kurikkaan. Niille, joille palvelun etäisyydellä ei ole merkitystä, ovat tätä vaihtoehtoa varmasti jo hyödyntäneet. Siksipä Jurvan hammashoitolaankin on asiakkaita tullut muualta Jikin alueelta. Perusteena valinnalle on ollut muun muassa se, että Jurvan hammashoitolaan on juuri silloin saanut nopeimmin ajan.

Taistelu Jurvan hammashoitolan puolesta on viivytystaistelu. Pienikin helpotus arjessa selviämiseen on kuitenkin monelle tarpeen. Sellainen on muun muassa se, että lapsi voi tarvittaessa nopeasti kipaista koulupäivänsä aikana itsenäisesti hammaslääkärin tuolille.