Kesän taitekohdassa

Jurvan Yrittäjien järjestämät markkinat ovat koonneet mukavan määrän myyjiä tapahtuma-alueelle vuosi toisensa jälkeen. Kun kojupaikkoja on noin sata tarjolla ja niistä on vain muutama myymättä paria päivää ennen varsinaista tapahtumaa, voivat järjestäjät myös jo hiukan huokaista helpotuksesta. Kaikki on mallillaan, Jurvan markkinoiden suosio on yhä pitänyt.

Jurvan Yrittäjät myös hyvin tietävät, miksi myyjät saapuvat aina uudestaan paikkakunnan markkinoille. He ovat saaneet sijoitukselleen vastinetta. Jurvan markkinoilla ei siis vain katsella ja kierrellä, vaan oikeasti myös ostetaan kojuissa tarjolla olevia tuotteita.

Kehuja myyjät ovat toki myös antaneet nykyisestä markkina-alueesta. Sitä pidetään rauhallisena ja tarkoitukseen sopivana. Markkinamyynnistä palkkaansa kartuttavalle myyjälle ei kuitenkaan parempaa mainoslausetta voi esittää kuin mitä kassaan kilahtava euro tekee.

Markkinoilla saa myös pluutata - ja vielä ihan reilusti, jos niin vain tohtii tehdä.

Myyjällä, kuten kellä tahansa yrittäjällä, on hallussaan laskutaito sekä ymmärrys toiminnan kulurakenteesta. Hän tietää, millä summalla asiakkaalle kannattaa myydä, jotta katetta myös vielä syntyy.

Jurvan markkinat pidetään kesän taitekohdassa. Keskikesän juhla on juhlittu ja päivän pituus alkaa lyhentyä. Valoa kuitenkin riittää vielä runsaasti. Monelle viikonloppu on myös alku pitkään odotetulle kesälomalle. Siksi markkinoilla tapaa myös ihmisiä, joita ei muuten vuoden aikana tule välttämättä nähtyä.

Kasvotusten kohtaaminen on yhä tätä päivää. Sitä taitoa ei kenenkään kannata unohtaa.