Kesä kuluu konhottaen

Toukokuu on jo osoittanut, millainen kesäsää voi parhaimmillaan olla. Aurinko on paistanut kirkkaalta taivaalta ja lämpöennätyksiä on rikottu monin paikoin. Ulkona tarkenee ilman takkia, ilman sukkia, ilman pitkiä lahkeita.

Vehreä viitta on vallannut lähes vaivihkaa luonnon. Tuomet kukkivat ja koivun silmut ovat kehittyneet jo suuriksi lehdiksi. Saunavihdasta tai löylyjen mukana leijailevasta hempeästä koivun tuoksusta ei enää tarvitse vain unelmoida.

Rohkeimmat ovat jo käyneet kokeilemassa, millaiselta tuntuu pulahtaa talven jälkeen järviveteen. Jalkapalloilijat, pesäpalloilijat, suunnistajat, pyöräilijät ja monet muut kesälajien harrastajat ovat päässeet aloittamaan harrastuskautensa oikeissa olosuhteissa.

Kärpäslätkä on ilmaantunut pöydän kulmalle, puutarhassa kukat kukkivat ja kasvimaatakin on jo saanut kääntää. Ruohonleikkuriin on saanut talven jälkeen lisätä bensaa ja riippumatolle sopivaa paikkaa on voinut tontiltaan etsiä.

Kotimaisia uusia perunoita on vielä ihan pieni hetki odotettava, mutta raparperin kirpeästä mausta iloitsevat ovat voineet jo ensimmäisen piirakan paistaa.

Moottoripyöräilijät, karavaanarit ja muut kesäliikkujat ovat saaneet menopelinsä talleista ulos ja matkakilometrejä mittareihin on ollut mahdollista kerryttää jo runsaasti. Ilmastointilaitteen ihanuuden on voinut jo ymmärtää sekä ilahtua naapurin grillailusta ja radion kaiuttimista kaikuvista kesäklassikoista.

Kesää on odotettu ja kukin viettää sen omalla tavallaan. Liian vakavasti ei suvea pidä ottaa. Muista siis myös konhottaa kylmän talven tarpeiksi.

>>>>>>> Stashed changes