Kaikin puolin hyvä tulos

Jurvan ilma-aseradalla kilpailtiin viikonloppuna kahden ammunnan lajiliiton SM-kisoissa. Lajina oli 10 metrin liikkuva maali eli niin sanottu putoavien taulujen kisa. Suomen veteraaniampujien ja Suomen ampumaurheiluliiton kisoihin osallistui lähes sata ammunnan harrastajaa. Mukana oli jo runsaasti kansainvälistä menestystä saaneita urheilijoita kuin vasta lajin parissa aloittelevia, mutta siitä innostuneita ampujia.

Ammunta on monelle vieras urheilulaji. Siksi myös Jurvan Metsästysseuran maine hyvänä ja luotettavana ilma-asekisojen järjestäjänä jää usein myös monelta paikkakuntalaiselta täysin pimentoon. Päättyneen viikonlopun kisat olivat ties kuinka monennet SM-kisat, jotka seuralle on annettu järjestettäväksi.

Sellaisesta kunniasta epäluotettavaksi havaittu kisajärjestäjä ei pääse nauttimaan.

Kolmen päivän aikana ilma-aseradalla tehtiin 160 kisasuoritusta. Aikataulut pitivät ja niistä oltiin jopa edellä. Se toi toimitsijoille kaivattua lisäaikaa seuraavan päivän kisatapahtumien valmistelua varten. Ulospäin näkymätöntä työtä näissä tapahtumissa nimittäin riittää runsaasti.

Järjestävän seuran kökkäväestä iso osa myös osallistui SM-kilpailuihin. Menestystä tuli, vaikka kisaan keskittymisen lisäksi jurvalaisten oli samaan aikaan pidettävä huoli myös siitä, että kisatapahtumassa kaikki sujuu sääntöjen mukaan.

Luottamus Jurvan Metsästysseuran kykyihin kisajärjestäjänä ei viikonlopun aikana katkennut. Se tarkoittaa sitä, että Jurvassa järjestetään myös ensi vuonna ammunnan SM-kisat. Lisäksi seuraavana vuonna jurvalaiset pääsevät järjestämään yhteistyössä jalasjärvisten kanssa Metsästäjäliiton SM-kisat. Se on mitä parhainta kuntayhteistyötä.

>>>>>>> Stashed changes