Jurvalle kaikki kaikessa

Alkuvuodesta 2020 julkaisimme jutun Joonas Hannulan vetämän Hannulan Hitsauspalvelun hurjasta kasvuvauhdista. Jo tuolloin täytyi hämmästellä sitä, miten nuori yrittäjä oli palkannut vain reilussa vuodessa 13 työntekijää Laihiantien varteen.

Jutun julkaisusta on kulunut nyt vähän yli 8 kuukautta, ja jutussa kerrottu työntekijämäärä on jo vanhentunutta tietoa. Nyt yritys työllistää 17 työntekijää.

Tahti on käsittämätön. Hannula saikin Jurvan yrittäjien syyskokouksessa lauantaina ansionsa mukaan: vuoden yrittäjän palkinnon.

Hannulan kaltaiset yrittäjät ovat Jurvan kaltaiselle paikkakunnalle kaikki kaikessa.

Kunta ja terveyspalvelut työllistävät pienessä taajamassa rajallisesti eivätkä ne tuo paikkakunnalle kasvua. Etelä-Pohjanmaalla on samalla tyypillistä pienyrittäjyys: työllistetään itsensä tai ehkä 1-2 työntekijää sen lisäksi. Arvokasta sekin, mutta ei usein aiheuta suuria heilahduksia paikkakunnalla.

Kokonaan toinen merkitys on tällaisilla tarinoilla: aloitetaan tyhjästä ja noustaan lyhyessä ajassa paikkakunnan suurimpien työnantajien joukkoon. Jos Hannulan kaltaisia yrittäjiä ilmaantuisi Jurvaan säännöllisesti, meillä ei olisi mitään hätää.

Hannula kertoo, että hänen yrityksensä on ottanut vastaan kaiken työn, mitä on tarjottu. Kasvuvauhtia yrittäjä ei ole ehtinyt edes pysähtyä miettimään.

Onnistumisen salaisuuksia siis voivat olla ainakin rohkeus ja ennakkoluulottomuus. Tässä tapauksessa rohkeutta ei voi kuin hämmästellä.

Toivotaan lähialueen suurille työnantajille kaikkea hyvää.

Jarmo Panula