Jurvalaisten veivilista

Otsikko voi kuulostaa nopeasti ajateltuna synkeältä, mutta ei anneta sen häiritä. Veivilistaa – tai bucket listia kuten sama asia on kansainvälisesti opittu tuntemaan – voi ajatella myös myönteisestä näkökulmasta. Siitä huolimatta että veivilistan alkuperäinen tarkoitus on listata ne asiat, jotka ihminen haluaa tehdä ennen kuolemaansa.

Jurvalaisten veivilista voisi kestää tämän vuoden loppuun saakka ja sisältää ne asiat, jotka Jurvassa jurvalaisten on tehtävä ennen kuin Jurva160-juhlavuosi päättyy.

Mitä veivilistalta pitäisi sitten löytyä? Ihan tavallisia, helppoja ja konkreettisia asioita, joita Jurvassa asuva ei vain ole Jurvassa sattunut tekemään.

Listaa voi myös lieventää ja ottaa sille mukaan juttuja, joiden tekemisestä on kulunut jo vuosia tai vuosikymmeniä.

Viikonloppuna Tainuskylässä kävi ilmi, että Latotansseihin väki saapuu ihan muualta kuin Jurvasta. Vielä ehtii tämänkin kuluvan vuoden veivilistaan ottaa toteutukseen.

Rinnalle sopisivat vaikkapa Sarvijoen frisbeegolfradan testaaminen, Närvijoen vapaa-ajan alueen uima-altaassa pulahtaminen, Botniaringin kisoissa piipahtaminen, taitojen testaaminen Suunta-Jurvan iltarasteilla, jurvalaisen juniorijoukkueen kannustusjoukkoihin liittyminen, asiointi Jurvan kirjastossa, retki Levanevalle tai jollekin Kurikan kansalaisopiston Jurvassa järjestettävälle kurssille osallistuminen.

Ja jotta jonain päivänä juhlan aiheena olisi elävä ja iloinen 250-vuotias Jurva, on veivilistalta löydettävä myös jotain tällaista: käyn asioimassa jokaisessa jurvalaisyrityksessä. Jurva tarjoaa paljon mahdollisuuksia omaperäisen veivilistan luomiseen. Kun kymmenenkin kohtaa saa listaansa, niin oma asuinpaikkakunta paljastaa itsestään jo ihan uusia puolia.