Joulu tulee tänäkin vuonna

Jurva virittäytyy joulutunnelmaan taas perjantaina perinteisessä joulunavauksessa.

Tuleva joulu on jo toinen erilainen joulu peräkkäin, sillä koronapandemia ei ole hellittänyt otettaan Etelä-Pohjanmaalla. Pikemminkin tautitilanne on ollut aiempaa jopa huomattavasti pahempi.

Tämän vuoksi valitettavasti tänäkin jouluna monissa perheissä joudutaan miettimään jouluperinteitä uudestaan.

Vaikka olisi saanut molemmat koronarokotukset, joulupukkia ei ole välttämättä viisasta päästää sisälle mahdollisen tartuntavaaran vuoksi. Julkisuudessakin on kerrottu, että korona leviää ja tarttuu kahdesta rokotuksesta huolimatta. Tämä kannattaa muistaa myös silloin, jos aikoo lähteä joulukirkkoon tai tapaamaan sukulaisiaan.

Liiallista hysteriaa ei kannata lietsoa, mutta edelleen kannattaa olla varovainen ja pitää terve järki päässä, sillä Kurikkakaan ei ole säästynyt koronakurimukselta tänä syksynä. Koronaa on ollut esimerkiksi kouluissa, ja korona on näkynyt tai tulee mahdollisesti vielä näkymään lomautuksina ja irtisanomisina perheiden elämässä. On köyhyyttä ja epävarmuutta tulevaisuudesta ja pelkoa omasta ja läheisten terveydestä.

Tällaisella hetkellä voimme tukea toinen toisiamme. Olla läsnä, kuunnella ja lohduttaa. Aina ei edes tarvitse sanoa mitään. Riittää, että olemme toistemme lähellä, tukena ja turvana.

Kaikesta ikävästä huolimatta joulu tulee myös tänä vuonna. Kyllä me tästä vielä selviämme. Ei luovuteta.

Jarno Ranta