Iskun paikka

Jurvassa saattaisi olla pitkästä aikaa rakennushankkeen aika. Senioritalon tarve Jurvaan on tullut esiin pari kertaa sekä julkisissa että epävirallisissa keskusteluissa.

Soittokierros viranhaltijoille ja päättäjille vahvistaa, että asiasta on käyty ajatustenvaihtoa myös sellaisissa palavereissa, joissa hanketta voidaan myöhemmin edistää.

Jurvassa asuu Tilastokeskuksen Paavo-tietokannan mukaan tällä hetkellä noin 1 600 yli 60-vuotiasta. Tässä ihmisjoukossa on mukana taloon potentiaalisia asukkaita sekä nyt että tuleviksi vuosiksi. Käyttäjiä piisaisi hyväksi toviksi.

Haastatelluista moni pyöritteli sitä, että Jurvassa toisaalta on myös valmiiksi tyhjiä vuokra-asuntoja. Onkin toki hyvä katsoa, löytyisikö nykyistä asuntokantaa remontoimalla aidosti hyvä ratkaisu.

On selvää, että uusi rakennus olisi ikäihmisten hyvinvoinnin kannalta paras vaihtoehto.

Uusi yhteisöllisyyden huomioon ottava senioritalo keskustassa vetäisi väkeä asumaan aivan toisella tavalla kuin vanhat vuokra-asunnot. Kotihoidon paine ajella pitkin Jurvaa helpottuisi. Uudisrakennus virkistäisi paikkakuntaa: nykyiset rakennukset ovat 20 vuoden päästä taas 20 vuotta vanhempia.

Hanke voi lähteä eteenpäin monella tavalla: kaupungin omalla päätöksellä, jonkinlaisen perustettavan säätiön kautta tai sillä, että paikalle houkutellaan yksityinen rakennuttaja.

Jurvalaisten itsensä kannattaa edistää reippain mielin parasta mahdollista ratkaisua. Paremmin itsensä perustelevaa rakennushanketta Jurvaan on vaikea keksiä. Urheilutermein, nyt on iskun paikka.

Jarmo Panula