Iloisia ilmeitä

Viime viikon keskiviikkona Jurvan yleisurheilukentällä riitti vilskettä, vilinää ja puheensorinaa. Kolmatta kertaa järjestetyt lasten yleisurheilukisat, JS-Pinkaasut saivat liikkeelle noin 120 lasta kannustusjoukkoineen. Illan aikana paikalla olleet saivat nähdä monta onnistunutta, hymy huulilla tehtyä urheilusuoritusta.

Tärkeintä näissä kisoissa ei ollut tuloskunto, vaikka sekunnit ja sentit jokaisessa lajissa mitattiinkin. Tavoitteena oli tarjota lapsille urheilutapahtuma, jonka he muistaisivat iloisena ja meiningiltään rentona. Siinä onnistuimme ja kiitos siitä kuuluu niin hyväntuulisesti kisoissa pinkaasseille kuin kaikille järjestelyihin osallistuneille.

JS-Pinkaasut järjestettiin ensimmäisen kerran kolme vuotta sitten. Jurvan Sanomat vietti silloin juhlavuottaan, ensimmäisen lehden julkaisemista oli tullut kuluneeksi 40 vuotta. Juhlavuoden yksittäisestä tapahtumasta oli helppo lähteä luomaan jokavuotista perinnettä, sillä kisaajia kentällä oli jo ensimmäisellä kisakerralla reilusti yli sata. Suosio on pysynyt ennallaan, se huomattiin myös tänä vuonna.

Ilman apuvoimia kisojen järjestäminen ei onnistu. Keskiviikkoillan iloisen urheiluhulabaloon järjestelyihin osaamistaan antoi muun muassa Jurvan Urheilijat. Seuran aktiivien lisäksi toimitsijatehtävissä nähtiin Jurvan rotaryklubin jäseniä ja mittaan tarttuivat myös urheilevien lasten vanhemmat.

Yhdessä tekemällä Jurvassa saadaan paljon aikaiseksi, jos vain halutaan. Suuria taitojakaan ei aina tarvita. Usein riittää se, että viitsii antaa omasta ajastaan myös hiukan toisille.

Yksi lapsi esitti jo keskiviikkona toiveen, että kisat järjestettäisiin myös ensi vuonna. Sen toiveen pyrimme täyttämään.