Iloa kaikista askelista

Muuttotappion ja yritysten menestyksen mahdollisuuksien kaventuessa joutuvat jotkut luopumaan yrittäjyydestä. Se on katkera pala ja kun näin tapahtuu, epäuskoiset alkavat nähdä enemmän ongelmia kuin mahdollisuuksia tyhjillään ammottavissa tiloissa.

Seutumme kuntien väestökadosta huolimatta on monella yhä jäljellä usko siihen, että maaseutukaupungeissa tai maaseudulla on mahdollista onnistua.

Aina kun joku suunnittelee aloittavansa tai aloittaa yritystoiminnan, on siitä syytä iloita. Se on kuitenkin askel, jonka loppujen lopuksi vain harva meistä uskaltaa ottaa.

Näistä uusista yrittäjistä kerrotaan eri tiedotusvälineissä ja ollaan niiden syntymisestä tyytyväisiä yhtälailla kuin niissä pöydissä, joissa pyritään luomaan mahdollisuuksia yrittämiseen.

Päättäjien keskuudessa tehdään paljon työtä sen eteen, etteivät yritystoiminnan jostakin syystä lopettaneiden liiketilat jää tyhjiksi. Tyhjä huoneisto kertoo enemmän paikkakunnan elinvoimaisuudesta kuin mitkään luvut. Siksi yrittäjyyttä tulee tukea myös kuntien toimesta kaikin keinoin kun päätöksiä kuntatasolla tehdään.

Myönteisiä uutisia on onneksi saatu myös Jurvasta eli uusia yrittäjiä on myös tänne saatu. Myös jo olemassa olleet ovat uskaltaneet tehdä uusia aluevaltauksia. Viimeisimpänä eloa Jurvan taajamaan on tuonut puodillaan teuvalainen Leila Sjöblom-Varttila. Tyhjän tilan on tapana täyttyä, ennemmin tai myöhemmin. On vain käytettävä tarjotut mahdollisuudet hyväksi.

Näin yrittäjäkuukauden merkeissä toivoisi sekä entisten että uusien yrittäjien näkevän sen kuuluisan vesilasin puoliksi täytenä, ei puoliksi tyhjänä. Aina ei yritystoiminnan tarvitse olla suuren suurta. Tärkeintä lienee, että yrittäjä itse tulee toimeen.