Ilkka-Pohjalainen voi lähentää kahta maakuntaa

Maakuntalehtien lukijoilla on tänään erityinen päivä, kun uusi kahden maakunnan lehti Ilkka-Pohjalainen ilmestyy ensimmäistä kertaa. Hetki on historiallinen, sillä näin suurta muutosta lähiseudun mediakentällä ei ole aiemmin nähty.

Uuden lehden sisältöä tutkitaan kahvipöydissä tarkasti. Moni käy läpi, löytyykö uudesta lehdestä riittävästi juttuja omalta lähiseudulta. Asiaa tarkastellaan nyt, vaikka Ilkalla ja Pohjalaisella ehti olla jo pitkään paljon yhteistä sisältöä.

Uudella lehdellä on kaikki mahdollisuudet onnistua. Jos lehden toimitus onnistuu kirjoittamaan juttuja, joista lukijat pitävät ja joilla on heille merkitystä, jutuista ollaan valmiita maksamaan. Tämä yksinkertainen sääntö pätee myös suuren mediamurroksen keskellä.

Uudella Ilkka-Pohjalaisella on lisäksi muuta merkitystä. Etelä-Pohjanmaa ja Pohjanmaa menestyvät taloudellisesti parhaiten vetämällä yhtä köyttä. Silti henkinen etäisyys maakuntien välillä vaikuttaa usein fyysistä etäisyyttä pidemmältä.

Yhteinen lehti voi onnistuessaan lähentää kahta maakuntaa. Se on koko laajan alueen etu.

Onnistuessaan uusi lehti voi myös olla yksi Suomen voimakkaimmista maakuntien äänenkannattajista. Niitä tarvitaan maassa, jossa monen valtakunnallisen median toimitus sijaitsee Helsingissä. Journalismi voi piirtää Suomesta todenmukaisen kuvan vain silloin, kun myös maaseudun elämä on näkyvillä.

Jurvan Sanomat on Ilkka-Pohjalaisen kanssa samaa konsernia. Yhteistyö lehtien välillä jatkuu entiseen tapaan. Me täällä Jurvassa keskitymme edelleen kirjoittamaan ensisijaisesti Jurvan asioista.

JARMO PANULA