Ikioman lehden työ jatkuu

Jurvan Sanomat sijoittui viikko sitten kolmanneksi Vuoden paikallismedia -kilpailussa kerran viikossa ilmestyvien lehtien sarjassa.

Palkinto on lehdelle ensimmäinen. Hyvä sijoitus on osoitus siitä, että media-alan sisällä lehden katsotaan olevan laadukkaasti tehty. Juttu kilpailusta on lehden sivulla 4.

Huomionarvoista on se, että palkinto tulee pienelle paikkakunnalle vain kaksihenkiselle toimitukselle. Monella osallistuneella lehdellä toimittajia on enemmän.

Olemme palkinnosta onnellisia. Lehtiä osallistui kilpailuun kahdessa kategoriassa 71, joten pääsimme kärkisijoille isosta joukosta paikallismedioita.

Samalla toteamme, että työ jatkuu. Joka päivä ja jokaisen juttukeikan myötä tutustumme Jurvaan syvemmin. Loistavan lehden erottaa hyvästä syvällinen paikallistuntemus, jota saamme koko ajan lisää. Aina on varaa parantaa.

Me toimittajat olemme tehneet Jurvasta tietysti jo omat huomiomme. Yksi liittyy Jurvan Sanomiin itseensä – siihen, miten laajasti lehteä paikkakunnalla tilataan.

Jurvassa oma paikallislehti on erityisessä arvossaan, koska omaa kuntaa ei enää ole. Tilaajaprosentti on huomattavan korkea, ja tilanne erityinen muihin pieniin paikkakuntiin verrattuna. Eipä ole ikiomaa lehteä Nurmossa, Alahärmässä tai Vähässäkyrössä.

Tällä pohjalla meidän on mieluisa toimia. Toivomme olevamme lukijoidemme tilausten arvoisia myös jatkossa. Se mahdollistaa hyvän jurvalaisen paikallislehden olemassaolon myös jatkossa.

Jarmo Panula