Hyvää tekemässä

Jurvan toimintakeskuksessa arvostetaan oikeita töitä. Kuten nyt taulunkehysten tekemistä. Alihankinta on se juttu. Niihin töihin suhtaudutaan suoranaisella rakkaudella ja projektien päättyessä kysellään, mitä oikeita töitä seuraavaksi tehdään. Työ antaa ryhtiä päiviin eri tavalla kuin sinänsä mukava viriketoiminta.

Kun Jurvassa vielä oli enemmän yrityksiä, riitti myös toimintakeskuksen väelle oikeita töitä enemmän kuin ehdittiin tehdä. Nykyisellään alihankintahommia pitää etsimällä etsiä. Välttämättä ei yrittäjällä tule edes mieleen, että jonkin työvaiheen, osasen, voisi teettää nimenomaan toimintakeskuksessa.

Talossa ei juosta kilpaa ajan kanssa, mutta jälki on priimaa ja sitoutuneisuus taattua.

Jokainen työllistäjä on äärimmäisen tärkeä antaessaan sisältöä toimintakeskuksen asiakkaiden elämään.

Sillä, että voi aamulla kuljettajalle tai kadulla vastaantulevalle kehaista käyvänsä töissä, on todella iso merkitys.

Jurvan toimintakeskus järjestää työ- ja päivätoimintaa kehitysvammaisille sekä kuntouttavaa työtoimintaa työllistymispalveluiden piirissä oleville henkilöille. Toiminta tukee osallisuutta yhteiskunnan jäsenenä ja antaa onnistumisen kokemuksia. Talon säilyminen Jurvassa on tärkeämpää kuin arjessaan tulee ajatelleeksikaan.

Toimintakeskuksessa Puusepänraitilla sopii poiketa aina ovien auki ollessa. Myymälästä löytyy itselle tai lahjaksi tavaraa ympäri vuoden, ja tilauksen voi jättää vaikkapa tuvan matoista.

Sitä paitsi jos jossain, niin tuossa talossa saa varmasti riemukkaita tervehdyksiä ja halauksen poikineen.