Huolella kesäelämyksiä

Erään kansainvälisen kauppaketjun mainoskampanjat ovat saaneet varmasti monen hymyn huulille. Ne ovat osuneet kuvaamaan suomalaista kesänviettoa ja kulttuuria harvinaisen osuvasti. Mainospätkissä perhe viettää viimeistä kesäpäivää ja kreisi isä grillaa huolella. Eihän koskaan tiedä, jääkö aurinkoinen ja lämmin päivä kesän viimeiseksi.

Suomalaiset ovat säiden armoilla oppineet, että kesästä kannattaa nauttia joka hetki. Tämä näkyy myös siinä, että jokaiselle viikonlopulle on tarjolla jos jonkinlaista ohjelmaa.

Aina ei elämysten tarvitse olla isoja ja kaukana, vaan lähellä kotiakin pääsee nauttimaan kesän annista monipuolisesti.

Vilkaisu Jurvan ja koko Kurikan tapahtumakalenteriin näyttää, että kotikulmillakin tapahtuu paljon.

Tällä viikolla Jurvassa vietetään ainakin Lasten Lomajuhlaa, Säläisjärven kulttuuri-iltaa, Avoimia puutarhoja ja rallicrossin SM-osakilpailuja.

Listaa täydentävät urheilun harrastajille suunnatut urheilukoulut, painileiri ja ampumajuoksukisat. Myöhemmin kesällä voi mennä seuraamaan esimerkiksi vesihiihdon PM-kisoja ja maantiepyöräilyn SM-kisoja. Todellakin jokaiselle jotakin.

Kesätapahtumiin osallistumisesta ei kannata kuitenkaan ottaa stressiä, vaan poiketa niissä, jos siltä tuntuu. Pieni vaivannäkö kuitenkin yleensä palkitsee ja piipahduksesta on muistona mukavia kokemuksia ja tapaamisia.

Kerää siis kimpsut kasaan ja lähde nauttimaan kesästä, huolella joka hetki.