Harras toive

Kurikan kaupunginvaltuusto käsitteli maanantaina pitkään ensi vuoden talousarviota. Yksi siihen lopulta tehdyistä muutoksista koski Jurvan ja Jalasjärven hammashoitolatiloja. Niitä varten nostettiin budjettiin äänestyksen jälkeen lisämäärärahana yhteensä 120 000 euroa. Summasta on tarkoitus käyttää 70 000 euroa Jurvan hammashoitolan muutostöihin ja 50 000 euroa Jalasjärven hammashoitolan sisäilmatutkimuksiin.

Jalo ajatus lisämäärärahaesityksen takana oli, että toimenpiteellä saadaan varmistettua hammashoitolapalveluiden säilyminen sekä Jurvassa että Jalasjärvellä.

On totta, että Jik on perustellut hammashoitolapalveluiden keskittämistä Kurikkaan myös sillä, että Jurvan ja Jalasjärven tilat vaativat remontteja. Suurempi ongelma Jikin mukaan etenkin Jurvan kohdalla on kuitenkin ollut se, että toimipisteen hammaslääkärivirkoja on ollut vaikea saada täytetyiksi. Tulijoita ei kuulemma ole ollut.

Kurikan kaupunginvaltuusto antoi nyt päätöksellään vahvan signaalin sille, että se haluaa säilyttää palveluverkoston tasapuolisena koko kunnan alueella. Tai ainakin seinät ja tilat laitetaan sellaiseen kuntoon, että palveluiden järjestäminen niissä on mahdollista.

Suotavaa olisi, että valtuuston lähettämä viesti saavuttaisi myös Jikissä ne henkilöt, joiden vastuulle palveluiden järjestäminen kuuluu. Näin ei ole aiemmin tapahtunut, vaan Jik on sinnikkäästi tuonut esille näkemystään, että suun terveydenhuollon keskittäminen Kurikkaan on kaikkein järkevintä.

Siltä se ei kuitenkaan tunnu niistä vanhemmista, jotka joutuvat ajamaan edes takaisin Viinatietä saadakseen lapsensa hampaat hoidetuksi.