Ei pelkkää kylmää kyytiä

Pääministeri Sanna Marin kyselee jälleen julkisesti yritysten yhteiskuntavastuun perään. Keskustelu aiheesta alkoi, kun Marin kyseli julkisuudessa, oliko UPM:n juuri nyt tarpeen sulkea kannattava Kaipolan tehdas.

Talouselämälle (25.9.) antamansa haastattelun jälkeen Marin kysyi vielä viikonloppuna somessa, kuinka kannattavia yritysten täytyy kulloinkin olla ja millä yhteiskunnallisella hinnalla.

Luonnollisesti yritysten edunvalvojat älähtivät. Isot yhtiöt eivät pidä tehtaita pystyssä muiden mieliksi. Marinin kommenteista seurasi odotetusti teräväsanaista ja pilkallista keskustelua, kun valtion koettiin sekaantuvan yritysten toimintaan.

Suomesta löytyy kuitenkin paljon äänestäjiä, joita Marinin sanat lämmittävät.

Moni suomalainen tehdastyöntekijä tuntee olonsa pelkäksi pelinappulaksi, jonka lomauttamiselle tai irtisanomiselle ei nähdä mitään hidasteita.

Heidän kokemuksensa on, että firman taloustilanteen heiketessä uskolliselle työntekijälle näytetään kylmästi ovea ja perään sijoittajille jaetaan osingot.

Yritysten maailmanlaajuiselle kilpailulle emme voi mitään. Suomalaiset yritykset eivät voi antaa halpamaiden kilpailijoille lisäetumatkaa hyvää hyvyyttään.

Yrityskulttuurin ei kuitenkaan pidä muuttua kylmäksi. Yritysten elämään mahtuu aina mahdollisuus kohdella työntekijöitä reilusti ja inhimillisesti. Arvostusta voi osoittaa monella tapaa: palkitsemalla, joustamalla, antamalla etuja, viettämällä ylimääräisiä tyky-päiviä.

On muistettava, että tyytyväinen työntekijä on myös tuottava työntekijä.

Jarmo Panula