Ehjää ei kannata rikkoa

Jurvan lukiosta tänä keväänä ylioppilaaksi kirjoittaneet nuoret juhlivat saavutuksiaan lauantaina. Juhla tarkoittaa nuorelle samanaikaisesti yhden opintaipaleen päättymistä, astumista täysin uusien asioiden äärelle sekä tutun ja turvallisen ympäristön jättämistä taakse. Juhlaan mahtuu iloa ja haikeutta, epävarmuutta sekä runsaasti jännitystä siitä, mitä tulevaisuus tuo jatkossa tullessaan.

Sitä, mitä tulevaisuus tarjoaa Kurikan koulumaailmalle, odotetaan tällä hetkellä monessa kodissa. Kaupungin kouluverkkoselvitys on valmistunut eivätkä työn tuloksista esiin nousseet asiat olleet kaikki ilahduttavia. Korjausvelkaa koulurakennuksissa on runsaasti, jopa niin paljon, että jokaisen koulun korjaamista ei voi pitää taloudellisesti järkevänä.

Jurvassa voidaan olla rauhallisin mielin. Yhtenäiskoulun pienten puoli eli niin sanottu Peuran koulu vaatii toki remonttia, mutta Jurvan alueen ainoana peruskouluna sen tulevaisuus on turvattu.

Hyvältä kuulostaa myös Jurvan lukion tilanne. Sieltä ylioppilaiksi kirjoittaneet ovat nostaneet opinahjonsa jo useana vuonna Kurikan alueen ykköslukioksi.

Näin kävi myös tämän kevään vertailussa, jossa kaikki Suomen lukiot laitettiin järjestykseen ylioppilaskirjoitusten pakollisten aineiden keskiarvon perusteella. Jurvan lukio oli sijalla 201, Jalasjärven lukio sijalla 218 ja Kurikan lukio sijalla 313.

Erilaisia vaihtoehtoja Kurikassa tarjolla olevan lukiokoulutuksen järjestämisestä on tuotu esille, mutta päätöksiä ei ole tehty. Puheet ovat myös vain puheita siihen asti kunnes valtuusto syksyllä jotain päätyy päättämään. Muistettava on, että hyvää ja toimivaa ei kannata lähteä rikkomaan.

>>>>>>> Stashed changes