Digi toimii lakon aikana

Syksyn työmarkkinakierroksen kuumuus hehkui viime viikolla ensimmäisen kerran osaksi kaikkien suomalaisten arkea. Postin jakelua hoitavat työntekijät aloittivat viime viikon maanantaina lakon, jonka pituudesta ei tällä hetkellä ole varmuutta. Neuvotteluja tilanteen ratkaisemiseksi on käyty, mutta riidan osapuolia tyydyttävää lopputulosta ei maanantaiaamuun mennessä ollut saatu aikaan.

Lakon vaikutukset näkyvät myös paikallislehden jakelussa tilaajille.

Varhaisjakelu on toiminut, mutta päiväjakelun piirissä olevien tilanne on toinen. Muun muassa Jurvan Sanomia kustantava I-Mediat on pyrkinyt ratkaisemaan tilanteen järjestämällä korvaavia jakeluja. Kaikkien tilaajien postilaatikot eivät kuitenkaan poikkeusjärjestelyistä huolimatta kolahda tuttuun tapaan. Muun muassa etätilaajat saavat lehtensä vasta lakon päätyttyä.

Viime viikolla osa on jäänyt Jurvassa ilman tuttua paikallislehteä, vaikka jakelu tehtiinkin niin sanottuna peittojakeluna. Lehteä ei kuitenkaan ole voitu jakaa esimerkiksi mainoskiellolla merkittyihin postilaatikoihin. Jakelussa on ollut myös viivettä. Ymmärrykselle kannattaa nyt kuitenkin antaa sijansa, sillä tilanne on varsin poikkeuksellinen. Onneksi lehteä on lakon aikana saatavissa jonkin verran Jurvan Sanomien toimituksesta.

Osa lehtien kustantajista ei ole lisäjakeluita tarjonnut. Heidän ratkaisunsa on ollut ohjata tilaajiaan vain ja ainoastaan digitaalisten palveluiden äärelle.

Myös Jurvan Sanomia voi lukea digitaalisesti ja lakon aikana digitaaliset palvelut ovat myös kaikille avoinna. Niiden käyttöön otosta on hyötyä myös myöhemmin. Silloin mahdolliset jakeluhäiriöt eivät estä paikallisuutisten saamista.