Avointa keskustelua

Pisteet Mikko Jokipiille ja samalla koko Sellan tulevaisuutta pohtineelle työryhmälle. Kahden yleisötilaisuuden järjestäminen ja niissä käyty avoin keskustelu kuntalaisille tärkeästä aiheesta on hieno esimerkki siitä, että asukkaiden mielipiteitä halutaan oikeasti kuulla. Vielä askeleen verran hienompaa on se, että illan aikana kuullut mielipiteet, ehdotukset ja huolet luvattiin myös huomioida, kun työryhmä seuraavan kerran vetäytyy kokonaisuutta miettimään.

Sella on vaikea pala nieltäväksi. Kaupunginjohtaja Anna-Kaisa Pusa totesi keskiviikkona, että se on yksi kauneimmista Kurikan kaupungin omistuksessa olevista kiinteistöistä. Kunnoltaan se on hyvä, sillä vain sen ulkokuori tarvitsisi pintaansa uuden maalikerroksen. Tilat ovat myös monipuoliset ja muunneltavissa moneen eri käyttötarkoitukseen. Sen todistaa jo se, että terveysaseman toiminta pystyttiin siirtämään tiloihin.

Silti kiinteistöön on ollut vaikea saada ja löytää toimintaa, joka olisi oikeasti ollut kannattavaa ja kiinnostanut suuria väkiryhmiä. Jos niin olisi osattu jo tehdä, ei nykyiseen, tappiota tuottavaan tilanteeseen olisi edes päädytty.

Työryhmän ideoista ja esityksistä kukin saa muodostaa oman mielipiteensä. Virkistävää on kuitenkin ollut, että työryhmä on uskaltanut laittaa pakan sekaisin ja katsoa rakennusta kokonaan uusin silmin.

Yhtä raikkaita ideoita ja osallistumista kaivataan nyt kuntalaisilta. Kirjastoa ei varmastikaan väkisin Sellaan siirretä, mutta taloudellisesti järkevää ja aluetta hyödyttävää toimintaa se kattonsa alle nyt tarvitsee. Valmista on monen helppo jäädä odottamaan. Olisiko meissä nyt kutienkin tekijöitä?