Alueen hyöty on Jurvan hyöty

Vaasan lentokentän kupeeseen, alle puolen tunnin ajomatkan päähän Sarvijoelta, aiotaan rakentaa katodimateriaalitehdas. Kansankielellä on puhuttu akkutehtaasta, jollaista Vaasaan on haviteltu aktiivisesti viime vuodet.

Toistaiseksi hankkeesta tiedetään vasta vähän mitään varmaa, mutta Johnson Mattheyn tehtaan toteutuessa Vaasaan syntyy suoraan satoja uusia työpaikkoja.

Jos hyvin käy, Vaasassa saadaan täytettä myös kolmelle muulle alueen teollisuustontille. Kaupunginjohtaja Tomas Häyry oli Ilkka-Pohjalaisen videohaastattelussa (19.4.) toiveikas, että hyviä uutisia alueen tulevaisuudesta päästään kertomaan vielä lisää tänä tai ensi vuonna.

Jonain päivänä lentokentän kyljessä voi olla yli tuhannen työpaikan akkualan keskittymä.

Vaikka Jurvasta toisinaan katsotaan tappiomielialalla Vaasan ja Seinäjoen suuntaan, on tällaisten uutisten aikaan hyvä muistaa, että naapurikaupunkien suuret hyvät uutiset ovat usein hyviä uutisia myös Jurvalle.

Työmatkaliikennettä Jurvasta kulkee molempiin kaupunkeihin, joten naapurikaupunkien menestys tuo leipää myös jurvalaisiin ruokapöytiin. Vähätellä ei pidä myöskään esimerkiksi alihankintaketjuja.

Aina kun suuri investointi kohdistuu Suomessa näille leveyspiireille, olkaamme tyytyväisiä. Maailmanlaajuisesti toimiville pörssiyhtiöille vaihtoehtoja on muuallakin. Jurvan tulevaisuuden kannalta murheellisempia vihollisia ovat verkkokauppa ja Kiina kuin Vaasa ja Seinäjoki.

Akkumateriaalitehdas ei ehkä mullista Jurvaa, mutta otetaan meille irti asiassa aktiivisesti ne hyödyt, mitä on otettavissa.

Jarmo Panula