Ääniharjoitus vaalien alla

Ensi viikolla pääsee treenaamaan äänestystä. Äänen kohdetta ei tarvitse hakea vaalikoneesta, sillä ainoa oikea vastaus on Kurikka. Samalla innokkaalla varmuudella kuin takavuosina Kummelissa Kanada.

Suomen historian toinen laaja Maaseutuparlamentti pidetään lokakuun alussa vuonna 2020. Loppusuoralle isäntäkuntatarjokkaista selvisivät Kurikka, Lappeenranta ja Nurmes. Yleisöäänestys ratkaisee voittajan.

Ensimmäinen Maaseutuparlamentti pidettiin Leppävirralla. Täältä katsoen niin Leppävirta, Lappeenranta kuin Nurmeskin ovat Itä-Suomea. On siis oikeus ja kohtuus vetää Suomi kylään länteen, Etelä-Pohjanmaalle, Kurikkaan.

Kyseessä on tapahtuma, joka pitää yrittää saada Etelä-Pohjanmaalle kaikin laillisin keinoin. Miksi? Mitä hyötyä siitä meille on?

Maaseutuparlamentti luo suhteita, antaa mahdollisuuksia rakentaa ja laajentaa verkostoja. Maalaisista ministeriöihin. Maaseutuparlamentti tuo näkyvyyttä. Jos ei joku vielä tiedä, missä ja minkälainen Kurikka on, parlamentin jälkeen tietää.

Maaseutuparlamentti tietää euroja. Tapahtuma kokosi ensimmäisellä kerralla reilut 800 osallistujaa ja tapahtumapaikalla vieraili yli 1 500 henkilöä. Palveluntarjoajat viettivät ylimääräistä joulua.

Nyt kaikki on kiinni yhteishengestä. Mikä kolmesta kaupungista saa parhaiten innostettua väkensä koko maakuntaa ja ulkopuolisia ystäviään myöden äänestämään puolestaan?

Kurikka. Ei kai terve uho ole mihinkään kadonnut? Meillä on näytön paikka.

Äänestys on auki 26.–28. maaliskuuta. Kurikan kaupunki tiedottaa äänestysohjeista heti ne saatuaan.