Ylpeillään, ei häpeillä

Viimeistä kertaa kokoontuva toimikautensa päättävä kaupunginvaltuusto saa ensi viikon maanantaina toimia tuomarina siinä, rakennetaanko Kurikan keskustassa olevalle hiekkakentälle minigolf-rata. Kyse on tontista, jolta vanha kaupungintalo purettiin pois muutama vuosi sitten.

Tyhjänä ammottava tontti ei ole miellyttänyt kaikkia ja sen kerrotaan herättäneen kuntalaisten keskuudessa runsaasti keskustelua. Tulevaisuudessa tontille on toiveissa saada rakennettua uusi kaupungintalo ja sen kylkeen asuinrakennus. Hankkeen etenemisestä päätetään aikaisintaan vasta ensi syksynä.

Väistyvä valtuusto saa nyt päättää, pelataanko hiekkatontilla mahdollisesti jossain vaiheessa minigolfia.

Kyse olisi väliaikaisratkaisusta, jolla Kurikan keskustan alueesta saataisiin viihtyisämpi. Alustavan kustannusarvion mukaan radan perustaminen maksaisi noin 41 000 euroa. Osa kustannuksista tulee maatöistä, jotka teknisen toimen mukaan on joka tapauksessa hoidettava, jotta tontille edes voidaan suunnitella väliaikaistoimintoja.

Minigolf-rata ei ole huono idea. Hieno ajatus on myös tontin tulevaisuutta käsitelleen työryhmän esitys, että alueesta saataisiin jo ensi kesäksi sellainen, että mahdollisimman moni toimija voisi hyödyntää sitä kesätapahtumissaan.

Hiekkakentän mahdollisuuksia ei jostain syystä ole kaupungissa osattu hyödyntää. Sen puolesta on surkuteltu, kun parempaa markkinointia olisi sen ainutlaatuisuuden hehkutus. Samanlaisia hieman hoopoja, kuntalaisten mielestä jopa noloilta tuntuvia paikkoja löytyy pitkin pitäjää. Niistä kaikista on syytä olla rehdin pohjalaisesti ylpeä. Jätetään häpeily muille.