Tilaajalle

Niemenkylässä kisattiin kiihdytysmestaruuksista - yhden mielestä voitto tuli helposti

Pienten potkukelkkojen kiitoa, moottorikelkan kyydissä huristelua, luistelua, tekomäen päältä pulkalla alas laskemista, vaahtokarkeilla koristellun kaakaon hörppimistä ja muuten vain hauskaa yhdessäoloa.

Muun muassa tätä kaikkea kuului Niemenkylän kyläyhdistyksen ja nuorisoseuran yhdessä järjestämään laskiaisriehaan, jota vietettiin kylän koulun pihassa sunnuntaina.

Ja ratkottiinpa tapahtuman aikana myös mestaruuksia! Potkukelkkojen kiihdytysajoissa kurvattiin kierros luistelukentällä ja mestareita saatiin kolmessa sarjassa.

Alle metrin mittaisissa kierroksen kovinta vauhtia kaahasi Eeli Hietanen, keskenkasvuusissa voittoon potkutteli tyylikkäästi Pyry Rantamäki ja ylikasvuusissa parhaiten potkukelkan ohjaksissa pysyi Mika Rinne.

Pienin mestari Eeli Hietanen tiesi ainakin pari syytä, miksi hänestä tuli kiihdytysmestari.

– Se punainen potkuri tuntui kaikkein nopeimmalta. Ja olen minä vähän kotona harjoitellut potkukelkalla ajamista, Eeli totesi äitinsä Mervi Hietasen avustamana.

Kisasuorituksestaan mestari ei löytänyt kovin paljon parannettavaa. Niin kiihdyttäminen kuin käännökset olivat sujuneet hyvin eikä tasapainonkaan kanssa ollut mitään ongelmia.

– Se oli kyllä aika helppoa, Eeli lopulta myöntää.

JAANA ALA-LAHTI

Lue lisää 14. helmikuuta ilmestyneestä Jurvan Sanomista.